Staklene ograde

Staklene ograde

Staklene ograde su doživele svoju ekpaniziju u korišćenju sa sve većom popularnošću minimalizma kao trenda moderne arhitekture. Staklena ograda se odlično uklapa u svaki prostor, obezbeđujući maksimalnu količinu svetlosti. Sistemi za ogradu od stakla se izrađuju od prohroma.

Staklene ograde za terase i balkone

Staklene ograde za terase ili staklene balkonske ograde mogu predstavljati idealno rešenje ukoliko volite da vaš prostor bude maksimalno osvetljen dnevnim svetlom. Staklo može da reflektuje svetlost pa na taj način može osvetliti i čitavu prostoriju a da vam u isto vreme obezbeđuje bezbednost kao i otvorenost prema okolini.

Staklene ograde za stepenice

Staklene ograde za stepenice takođe nude iste prednosti, ne zatvaraju prostor, vrlo lako se kombinuju sa ostalim materijalima i predstavljaju izuzetno dekorativan elemenat u modernom uređenju enterijera. Sistemi staklenih panela u kombinaciji sa prohrom profilima garantuju izuzetno moderan a istovremeno i siguran proizvod u vašem domu.

Ograde u kombinaciji inox i staklo

Ograde od stakla u kombinaciji sa profilima od inoxa vašem prostoru daju notu elegancije i luksuza. 

Staklo predstavlja veoma čvrst, otporan i izdržljiv materijal, naročito kada se procesom kaljenja ili laminacije očvrsne. U našoj proizvodnji koristimo laminirano staklo – to su dva stakla spojena lepljenom folijom u sredini, kako bi u slučaju oštećenja stakla ono ostalo priljubljeno na foliji odnosno ostaće na svojoj poziciji i neće se raspasti. Za dodatni stepen sigurnosti može se koristiti i kaljeno staklo – čime se postiže dodatno ojačanje i otpornost na udarce. Staklo može biti transparentno, bojeno ili matirano.

Profili za staklene ograde se izrađuju od inoxa, odnosno prohroma koji čine noseću konstrukciju ograde, a istovremeno je otoporan na koroziju pa ne zahteva nikakvo dodatno održavanje.

Rukohvati za staklene ograde

Pri izradi staklenih orgada za stepenice možete se odlučiti da ih upotpunite i rukohvatimaRukohvati za staklene ograde izrađeni od prohroma učvršćuje kompletnu konstrukciju i pružaju veći komfor pri upotrebi a u isto vreme smanjuju posao oko čišćenja tragova lepljivih prstiju.